top of page
piershil-foto-450jaar-opening-15.jpg

Ons verhaal

In een winter vol ijspret vond de plaatselijke ijsclub "De Noorman" dat er een muzikale noot op de ijsbaan ontbrak. Op initiatief van arts dhr. Ravestijn werd er op 22 maart 1900 een harmonie opgericht met de naam "Volharding". De ongeveer 20 muzikanten bestonden uit boeren, arbeiders en alles er tussenin en stonden onder leiding van de plaatselijke caféhouder Jan Visser.
Na oorlogsjaren en turbulente jaren van lage ledenaantallen werden de drumband, marjorettes en minirettes opgericht. Uiteindelijk moesten de laatste twee door een te laag ledenaantal worden opgeheven.

In 1979 trad Henk Stolk aan als instructeur van de drumband en in 1991 Henk de Vos als dirigent van de fanfare. Beide zijn nu nog actief binnen de vereniging en binnen dezelfde functie.
Na het eeuwfeest van Volharding in 2000 won de vereniging aan populariteit.
Door de oprichting van de blokfluitgroep in 1999, wist de vereniging weer jeugd aan zich te binden. Zowel de fanfare als de drumband konden weer uitzien naar nieuwe jeugdleden.

In 2010 werd een succesvolle samenwerking gerealiseerd met Stichting Cavent Oud-Beijerland, met de Cavent Band als resultaat. Er werden nieuwe docenten aangenomen voor de muziekopleidingen. In 2011 nam Volharding deel aan een concertwedstrijd, de eerste sinds 9 jaar, en behaalde een eerste prijs. Inmiddels richten we ons volledig op onze jaarlijkse concerten. Avonden vol mooie muziek met altijd leuke gastoptredens.

Volharding is hiermee een vereniging met een rijke historie en een kleurige toekomst!

De Vereniging

Fanfare
Het fanfareorkest is het oudste onderdeel van Volharding en dateert uit 1922. Het orkest telt momenteel ongeveer 20 leden en staat onder leiding van dirigent Henk de Vos. Het orkest komt uit in de 5e divisie. De muziek is uiteenlopend. De laatste jaren wordt vaak gekozen voor populaire en moderne muziek uit hogere divisies. Deze muziek wordt o.a. ten gehore gebracht tijdens jaarlijks terugkerende evenementen, zoals het jaarconcerten en kerstzangdiensten. Muzikaal richt de fanfare zich vooral op het 'zittende' werk. Toch kan in samenwerking met de drumband nog steeds gemarst worden tijdens feestdagen en evenementen. De fanfare is op straat te vinden met o.a. Koningsdag, Sinterklaas en de avonddrie- en avondvierdaagsen. Wilt u ons inhuren, klik op de knop "contact".

Dweilband 'De Piepers'
Begin jaren '70 werd de boerenkapel geformeerd uit leden van de fanfare. Toen werd in boerenkleding vooral Egerlander muziek gespeeld. Door de jaren heen veranderde de muziek en wordt tegenwoordig eigentijdse muziek gespeeld. “De Piepers” is een dweilband die inzetbaar is bij allerlei feestelijke gelegenheden, zoals braderieën, evenementen en privéfeesten. De Piepers op uw eigen feestelijke gelegenheid? Stuur info@volhardingkorendijk.nl een mailtje!

bottom of page